• Slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023

            14. 9. 2022

            Dňa 5. septembra 2022 sme zahájili slávnostnou svätou omšou nový školský rok 2022/2023. Po jej ukončení sa  všetci  presunuli do základnej školy, kde ich pani riaditeľka Ing. Mgr. Marcela Ľubová  srdečne  privítala a popriala im veľa úspechov v novom školskom roku. Zvlášť privítala prváčikov, ktorí prišli v sprievode svojich rodičov. K prianiu sa vo svojom príhovore pripojil aj pán starosta Jozef Kresťan, ktorý odovzdal prvákom pekné darčeky. Po slávnostnom zahájení si triedne pani učiteľky odviedli svojich žiakov do tried, kde si opäť zasadli po letných prázdninách do školských lavíc a prevzali si učebnice. Tešíme sa na nové školské zážitky a všetkým prajeme úspešný školský rok.

          • Pokyny k otvoreniu školského roka 2022/2023

            26. 8. 2022

            Milí rodičia a žiaci!

            Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa začne dňa 05.09.2022 svätou omšou o 08:30 h. Po nej sa žiaci premiestnia do 4.A triedy, kde bude spoločné otvorenie.

            • Vstup do budovy školy je povolený len s podpísaným tlačivom Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka, ktoré nájdete TU. Tlačivo môžete vopred nahrať aj cez naše webové sídlo https://zs-lomna.edupage.org/.

            • Do budovy školy môžu so svojimi deťmi vstúpiť aj sprevádzajúce osoby prvákov.

            • Žiaci si prinesú školské tašky na učebnice. Prezuvky nemusia mať.

            • Školská jedáleň bude žiakom vydávať stravu už od pondelka 05.09.2022.

            • ŠKD bude otvorené od utorka 06.09.2022. V tomto školskom roku bude v prevádzke denne do 14:45h.

            V tomto školskom roku sa vraciame do režimu spred pandémie Covid 19. Prosíme Vás, aby ste si dôsledne prečítali nasledujúce pokyny:

            • Žiaci ani sprevádzajúce osoby nemusia mať rúška/respirátory.

            • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka bude potrebné doniesť vždy, keď žiak vynechá v škole 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (okrem soboty a nedele, teda aj po letných, vianočných a jarných prázdninách).

            • Rodič môže ospravedlniť svoje dieťa zo zdravotných dôvodov na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (okrem soboty a nedele).

            • Izolácia v prípade ochorenia Covid 19 je povinná len pre pozitívnu osobu.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

            6. 7. 2022

            Vo štvrtok 30. júna 2022 sa uskutočnilo slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022. Začalo svätou omšou v kostole, po ktorej sme sa presunuli do základnej školy. Pani riaditeľka predniesla slávnostný príhovor, v ktorom poďakovala všetkým žiakom, učiteľom aj ostatným zamestnancom za vykonanú prácu počas celého školského roka.K prítomným sa prihovoril aj p. starosta Jozef Kresťan, ktorý odovzdal ceny najaktívnejším žiakom v zbere druhotných surovín:

            2.A - Valentína Kubová, Pavol Chutňák,

            3.A - Eliška Turčinová,

            4.A – Klára Žibeková, Mário Oleš, Stanislav Žibek.

            Za aktivitu počas náboženskej výchovy boli ocenení títo žiaci:

            1.A - Sofia Straková, Diana Palková, Martin Juriga,

            2.A - Ema Hladeková, Markus Miroslav Ľuba, Juliana Antušáková,

            4.A–Klára Žibeková, Timotej Svarinský, Sofia Nogová.

            Žiaci štvrtého ročníka, pre ktorých bol tento deň v našej škole posledný, sa rozlúčilipekným kultúrnym programom. Na záver pani riaditeľka popriala všetkým prítomným príjemné prežitie letných dní, veľa pekných zážitkov a načerpanie nových síl do ďalšieho školského roka. Potom sa žiaci rozišli do tried, kde im triedne pani učiteľky odovzdali vysvedčenie.

          • Zdravotná príprava a beh proti drogám

            4. 7. 2022

            Zdravie a ľudský život sú nenahraditeľné. Mnohým nepríjemným životným situáciám však dokážeme predísť. Dokonca je v našich silách aj záchrana ľudského života. Jeden školský deň sme preto venovali zdravotnej príprave a prvej pomoci. Žiaci mali odbornú prednášku so záchranármi, po ktorej si mohli sami vyskúšať oživovanie človeka, pomoc pri dusení sa, uloženie do stabilizovanej polohy a prvú pomoc pri zlomenine. Dozvedeli sa tiež ako rýchlo sa človek môže dostať do zlej partie a upadnúť  do rôznych závislostí. Na záver všetci žiaci aspoň symbolicky odbehli pár metrov a pripojili sa k akcii Beh proti drogám.

          • Výlet do Oravského Podzámku

            4. 7. 2022

            Dňa 27. júna 2022 sme sa vybrali na koncoročný výlet do Oravského Podzámku. Navštívili sme jednu z najväčších turistických atrakcií nášho regiónu - Oravský hrad. Počas jeho prehliadky sme mali možnosť zoznámiť sa s históriou hradu a legendami, ktoré sa s ním spájajú.  Zaujal nás dobový nábytok,  krásne obrazy, filmy a rozprávky, ktoré sa natáčali na Oravskom hrade.

            Druhou zastávkou bola návšteva stredovekej dediny – Archeoskanzenu pod Oravským hradom. Je to múzeum z obdobia Veľkej Moravy. Tu sme videli stavby dobovej architektúry a oboznámili sa so životom a remeslami bežných ľudí v tomto období. Okrem domácich zvierat sme obdivovali aj voliéry s dravcami. Jedinečné bolo vystúpenie sokoliara, ktorý do svojho programu zapojil všetkých odvážlivcov. Všetci sme sa vracali z výletu unavení, ale spokojní. Bol to deň plný zážitkov a nezabudnuteľných dojmov.

          • Projekt - Čítajme si

            29. 6. 2022

            Dňa 23. júna 2022 sme pod vedením vedúcej školskej knižnice realizovali aktivity v rámci projektu - Čítajme si. Jeho organizátorom je Linka detskej istoty pri Slovenskom výbore UNICEF v spolupráci so slovenskými knižnicami. Cieľom podujatia je motivovať deti k čítaniu kníh, k pravidelným návštevám knižníc a viesť ich tak k zmysluplnému využívaniu voľného času. Čítanie kníh a následné aktivity prebiehali  v školskej knižnici, kde sa postupne vystriedalo 44 žiakov z jednotlivých tried. Každý z nich prečítal úryvok z pripravenej knihy. Potom spoločne vytvárali plagát,  kreslili rozprávkovú triednu bytosť. Na záver sa zapísali do zoznamu čitateľov. Výtvory triednych rozprávkových bytostí si môžete pozrieť v našej fotogalérií.

          • Súťaž v kresbe koňa

            29. 6. 2022

            V mesiaci máj sa naši žiaci zapojili do výtvarnej súťaže vyhlásenej  vydavateľstvom Slovart. Ich úlohou bolo nakresliť rôznymi výtvarnými technikami portrét koňa.Boli sme veľmi milo prekvapení, že odmeny prišli pre všetkých zúčastnených. Žiaci dostali knihu, ktorú si môžu zapožičať v školskej knižnici, rôzne omaľovánky a list od kamaráta Čitka. Práce žiakov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

          • Výchovný koncert

            24. 6. 2022

            Dňa 21. júna 2022 sa v našej škole uskutočnil výchovný koncert. Programom nás sprevádzali manželia Hlbockí z Piešťan. Pripravili si pásmo ľudových piesní a zvykov z rôznych kútov Slovenska. Porozprávali a ukázali  nám tiež hudobné nástroje, ktoré sú súčasťou ľudovej klenotnice. Ďakujeme, že obohatili naše vedomosti o nové poznatky z oblasti hmotného a nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenskej republiky.

          • Čistenie prírody

            24. 6. 2022

            So žiakmi druhého ročníka sme sa rozhodli trošku pomôcť našej prírode – vyčistiť  ju od nepotrebných odpadkov. Vyzbrojili sme sa rukavicami a vrecami na odpad, zopakovali sme si bezpečnostné pravidlá a vybrali sa do blízkeho okolia školy. Prechádzka netrvala dlho a už sme mali plnú tašku najrôznejšieho odpadu.Deti pracovali ako usilovné včielky a veľmi sa čudovali, čím všetkým bola príroda znečistená. Nazbieraný odpad sme následne správne roztriedili do zberných kontajnerov. Do školy sme prišli s dobrým pocitom, že sme aspoň trošku ochránili zvieratká pred zranením, pomohli rastlinám dýchať a skrášlili naše okolie.

          • Škola v prírode

            23. 6. 2022

            V dňoch 13. až 17. júna 2022 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili spolu s rovesníkmi z Krušetnice školy v prírode. Pobyt prebiehal v prekrásnom horskom prostredí penziónu Hradisko v obci Nemecká a bol plný zaujímavých aktivít. Svoje zručnosti si žiaci overili pri výrobe varešiek a náramkov. Počas turistických vychádzok navštívili pekáreň, poznávali rastliny a robili herbár. Na prednáške  s fujaristom Matúšom sa oboznámili s rôznymi ľudovými hudobnými nástrojmi. Animátori pre nich pripravili rôzne hry, súťaže, tvorivé dielne, opekanie, nočné pátranie. Veľkým zážitkom bol tiež splav Hrona. Okrem toho si s pani učiteľkami tvorili jedálny lístok, učili sa o zdravej výžive, priateľstve, správaní sa na turistike v lese, o ochrane prírody a triedení odpadu. Pobyt bol ukončený rozlúčkovou diskotékou, na ktorej boli žiaci odmenení za vzorné správanie, čistotu izieb a rôzne aktivity. Domov odchádzali spokojní, plní zážitkov a nových priateľstiev.

          • Deň detí

            8. 6. 2022

            Dňa 1. júna 2022 sme si namiesto učebníc priniesli do školy výstroj na turistiku. Vybrali sme sa na  vychádzku po náučnom chodníku obce Lomná. Cez Ombrišku a vrch Požehov sme sa dostali až na Lomňanskú hoľu, odkiaľ sa nám naskytol nádherný výhľad na okolité obce i pohoria. Vďaka priaznivému počasiu sme mohli v diaľke vidieť Babiu horu i končiare Západných Tatier. Celou turistickou vychádzkou nás sprevádzal miestny poľovník pán Karol Bodorík, ktorý nám o okolitej prírode prezradil veľa zaujímavostí. Spolu sme prežili deň plný pekných zážitkov, zábavy a dobrej nálady. V škole na nás čakalo milé prekvapenie – lopta pre každého žiaka.

          • Deň matiek

            16. 5. 2022

            Druhú májovú nedeľu oslavujeme na Slovensku Deň matiek. Pripomíname si, čo všetko pre nás naše mamy robia a zároveň im za všetko ďakujeme. Pri tejto príležitosti sme sa v nedeľu 8. mája 2022 stretli v kultúrnom dome na slávnostnom programe, ktorý si pripravili deti materskej školy i žiaci základnej školy. Po úvodnom slove pani riaditeľky a príhovore pána starostu sa kultúrny dom rozozvučal básňami, scénkami, radostným spevom a tancom detí.  Svoju vďaku prejavili deti aj darčekom, ktorý odovzdali mamičkám osobne. Vystúpenie spríjemnili aj heligonkári, ktorí svojimi piesňami oslovili celé publikum. Mamičky si odnášali nielen krásne dojmy z vystúpenia, ale aj darček od obecného úradu.

          • Pomôžte našej škole vyhrať výpočtovú techniku od Lidla!

            9. 5. 2022

            Vážení rodičia.

            Spoločnosť LIDL vyhlásila súťaž pre školy o výpočtovú techniku, ktorá trvá do 30.06.2022. Naša škola je v nej tiež zapojená. Podmienkou výhry je získať čo najviac hlasov. Ak nám chcete pomôcť, postupujte nasledovne:

            • Za každý nákup nad 20,- € v predajni LIDL obdržíte pri pokladni balíček, v ktorom bude 5 ks nálepiek a 1 ks hlasovacej kartičky.

            • Hlasovacia kartička má na druhej strane kód, ktorý je potrebné nahrať na stránku www.malovaneslovensko.sk alebo ho môžete doručiť triednej učiteľke, ktorá ho nahrá.

            Postup nahratia:

            Po zadaní stránky www.malovaneslovensko.sk sa v pravom rohu objaví dlaždica SÚŤAŽ. Myškou ju rozkliknete a následne opäť kliknete na prvý riadok SÚŤAŽ.

            • V spodnej časti obrazovky sa objaví možnosť výberu školy. Do 1. riadku napíšete manuálne Lomná.

            • V druhom riadku musíte vyhľadať našu školu medzi zoznamom všetkých škôl (je skoro na konci).

            • Do tretieho riadku napíšete kód z hlasovacej kartičky a odošlete hlas.

            Veľmi pekne ďakujeme za Vašu ochotu.

          • Beseda s príslušníkom PZ

            3. 5. 2022

            Dňa 29. apríla 2022 zavítal do našej školy príslušník PZ v Dolnom Kubíne, Kpt. Mgr. T. Šandor. Žiaci  dostali od pána policajta pracovné zošity Póla radí deťom, v ktorých ich čakalo veľa zaujímavých úloh. Maľovali dopravné značky, čítali básničky a bližšie sa oboznámili s pravidlami cestnej premávky, ktoré majú dodržiavať, či už ako chodci alebo cyklisti. Vysvetlil im, čo patrí k povinnej výbave cyklistu a zdôraznil, že nesmú zabúdať na cyklistickú prilbu. Keďže všetky úlohy v pracovnom zošite žiaci nestihli vypracovať, budú ich riešiť s p. učiteľkami na vyučovaní v rámci dopravnej výchovy.

          • Preventívne aktivity

            2. 5. 2022

            V spolupráci s CPPPaP v Námestove boli v našej škole dňa 21. apríla 2022 zrealizované aktivity pre žiakov 1.-4. ročníka. Žiaci hravou formou získavali potrebné informácie o danej problematike, diskutovali a pracovali na jednotlivých zadaniach a úlohách. Aktivity v jednotlivých ročníkoch boli zamerané:

            • v 1. ročníku – Zdravý životný štýl, zmysluplné trávenie voľného času, duševné zdravie,
            • v 2. ročníku – Rovesnícka mediácia,
            • v 3. ročníku – Riziká spojené s používaním internetu – kyberšikana,
            • vo 4. ročníku – Nebezpečné užívanie drog – podpora zdravého životného štýlu.
          • Najkrajšia ilustrácia prečítanej knihy

            25. 4. 2022

            V mesiaci marec sa pod vedením vedúcej školskej knižnice konala súťaž „Najkrajšia ilustrácia prečítanej knihy".  Do súťaže sa zapojilo 25 žiakov, ktorí radi nielen kreslia, ale aj čítajú. Výsledkom boli nádherné ilustrácie, z ktorých sa ťažko vyberali tie najkrajšie. Zo všetkých odovzdaných prác boli vybrané dve z každej triedy, ktoré zdobia aj interiér školy.

    • Kontakt

      • Základná škola s materskou školou, Lomná 36
      • 029 54 Lomná 36 Slovakia
      • + 421 43 557 22 43
      • Ing. Mgr. Marcela Ľubová zs.lomna@orava.sk, + 421 905 825 076
      • Ľudmila Bodoríková mslomna@mslomna.sk, + 421 43 557 22 53
      • Mgr. Iveta Polťáková zs.poltakova@orava.sk, + 421 43 557 22 43
      • Alena Špigútová, jedalen@mslomna.sk, + 421 915 569 656
      • 379101 59
      • 2021864636
      • SK31 5600 0000 0040 4600 3002
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje