• Čítajme si 2024

            28. 3. 2024

            Aj tento rok sme sa zapojili do akcie Linky detskej istoty pod názvom Čítajme si 2024, ktorej cieľom je zatraktívniť knihu v detských očiach a prebudiť záujem o čítanie. V piatok 22.3.2024 teda navštívilo školskú knižnicu 41 žiakov našej školy a prečítali si úryvok z vybraných kníh. Veríme, že sme takto prispeli k rozvoju ich čitateľskej gramotnosti.

          • Škôlkari v knižnici

            28. 3. 2024

            Marec je mesiacom knihy.  Pri tejto príležitosti sme v našej knižnici dňa 20.3.2024 privítali milú návštevu- deti z materskej školy. Prišli od tých najmladších až po predškolákov v sprievode  pani učiteliek. Hneď po príchode sa oboznámili s prostredím knižnice. Následne si vypočuli rozprávku ,,Koza rohatá a jež“ a potom sa rozdelili do skupiniek, v ktorých plnili úlohy. Niektorí skladali začarovaný hrad, iní zasa riešili rozprávkové hádanky. Pri riešení úloh im pomáhali naši žiaci: Jozef Hrčkuľák, Mia Gorčáková a Lucia Jurigová. Deti odchádzali z knižnice obohatené o nový zážitok a sľúbili, že ešte prídu.

          • Biblia očami detí a mládeže

            22. 3. 2024

            V mesiaci marec 2024 sa žiaci 1.-4. ročníka zapojili do výtvarnej súťaže „Biblia očami detí a mládeže“, zameranej na zobrazenie Biblie a jej miesta v živote človeka a v dejinách ľudstva z pohľadu spoznávania Svätého písma. Žiaci sa oboznámili s príbehmi z nasledujúcich vybraných kníh Svätého Písma: Kniha Genezis a Kniha Daniel zo Starého zákona a Evanjelium podľa Jána z Nového zákona. Ich úlohou bolo výtvarne stvárniť príbeh na tému „Vytrvať vo viere“.

            Žiakom nechýbala nápaditosť a originálnosť vnímania Biblie a podarilo sa im vytvoriť zaujímavé a pekné výtvarné diela. Tie najoriginálnejšie boli vybrané a odoslané do diecézneho kola. Do súťaže boli zaslané práce týchto žiakov:

            • Sebastián Turčina - 1. A,
            • Ľudmila Baleková - 2. A,
            • Peter Pacoň - 3.A,
            • YevheniiaFedorchuk, Olivia Gruchaľáková - 4.A.
          • Projekt „Čítame pre radosť“

            14. 3. 2024

            V rámci projektu  „Čítame pre radosť“ sa nám podarilo získať finančné prostriedky na zriadenie triednych knižníc. Do každej triedy sme zakúpili detskú literatúru, ktorá je žiakom prístupná počas celého dňa.Vďaka sponzorom boli na mieru vyrobené nové police, na ktorých sú knihy umiestnené. Veríme, že triedne knižnice posilnia u našich žiakov pozitívny vzťah k čítaniu a po knihách budú siahať dobrovoľne aj mimo vyučovacích hodín.

          • Cesta do neznáma

            5. 3. 2024

            V prvý marcový deň sme sa na pozvanie Základnej školy s materskou školou v Krušetnici zúčastnili výchovného koncertu. Vo vestibule školy nás milo privítala p. riaditeľka PaeDr. Ing. Mária Olešová. Keďže vystúpenie začínalo až o hodinu, umožnila našim žiakom stretnúť sa v jednotlivých triedach s budúcimi spolužiakmi.

            Koncert s názvom „Cesta do neznáma“ realizovali členovia umeleckej spoločnosti LETart production. Vizuálne aj hudobne nás previedli krásnymi miestami Slovenska, poukázaním na zaujímavé stavby (hrady, zámky, kúrie, rozhľadne) a prírodnú scenériu. Počas koncertu vládla výborná atmosféra. Žiaci sa nielen dobre zabavili, ale aj  dozvedeli veľa zaujímavého o rodnej krajine. 

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

            29. 2. 2024

            Aj tento rok sa mohli naši žiaci zapojiť do školského kola literárnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktoré sa konalo 16. februára 2024.  Osem žiakov 2.- 4. ročníka sa na tento deň usilovne a zodpovedne pripravilo. Každý prednes bol jedinečný, za čo si vyslúžili potlesk od spolužiakov. Porota zložená z pani učiteliek však musela vybrať tých najlepších a rozhodla sa nasledovne:

            1. miesto: Lucia Jurigová, 3. A

            2. miesto: Diana Palková, 3. A

            3. miesto:Diana Ľubová,2. A

            Cena poroty:AlicaHladeková, 2. A.

            Žiačka Lucia Jurigová bude našu školu reprezentovať v okresnom kole súťaže, ktoré sa uskutoční dňa 26. marca 2024 v Námestove.

            Ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť a umiestneným srdečne blahoželáme. Lucii budeme držať palce, aby úspešne reprezentovala našu školu.   

          • Prváci v školskej knižnici

            29. 2. 2024

            Nastal čas, aby aj naši najmladší žiaci spoznali školskú knižnicu.  Dňa 12. februára pani knihovníčka previedla našich prvákov svetom kníh, pravidlami správania sa v knižnici a oboznámila ich s podmienkami vypožičiavania. Okrem toho si vypočuli rozprávku. Na záver dostali svoj čitateľský preukaz a vybrali si rozprávkovú knižku. Všetci žiaci, nielen prváci, sú v našej školskej knižnici srdečne vítaní každú stredu.

          • Návšteva škôlkarov

            22. 2. 2024

            Dňa 9. februára k nám zavítali deti z materskej školy. Prvákov táto milá návšteva veľmi potešila. Ukázali im, ako už vedia čítať, písať a počítať. Aj škôlkari predviedli svoju šikovnosť. S veľkým nadšením riešili zábavné úlohy, ktoré sme pre nich pripravili. Prelistovali si veľký Šlabikár aj ostatné prvácke učebnice a zošity. Azda najväčšiu radosť mali z toho, že mohli písať a kresliť na školskú tabuľu. Veríme, že hodinka strávená v škole bola pre škôlkarov príjemným zážitkom a tešia sa, že aj z nich čoskoro budú veľkí školáci.

          • Školský karneval

            5. 2. 2024

            Dňa 31. januára sa v našej škole uskutočnil školský karneval.  Dopoludnie plné zábavy začalo  bubnovaním, počas ktorého sa všetci žiaci zhromaždili v karnevalových kostýmoch. Stretli sa tu bytosti z celého rozprávkového sveta. Aj panie učiteľky prišli ako dvorné dámy vtáčieho kráľa. Najskôr sa všetky masky predstavili, potom sa spolu zabávali, tancovali a  spievali.  Nechýbali ani zaujímavé súťaže a hry. Počas prestávok  bolo  pre všetkých pripravené  výborné občerstvenie.

          • Dotácia na stravu od 01.01.2024

            3. 1. 2024

            Zákonný zástupca, ktorý podal žiadosť o dotáciu na stravu pre svoje dieťa/žiaka od 01.09.2023 prostredníctvom Zápisného lístka na stravovanie s Návratkou, nemusí o ňu opätovne žiadať od 01.01.2024.

            Zákonný zástupca, ktorý tak neurobil a chce požiadať o dotáciu na stravu pre svoje dieťa/žiaka, musí vypísať u vedúcej ŠJ Zápisný lístok na stravu s Návratkou.

            Alena Špigútová, vedúca ŠJ

          • Jasličková pobožnosť

            29. 12. 2023

            Počas vianočných sviatkov znovu prežívame chvíle, kedy bola Zem obdarovaná tým najväčším darom - narodením Božieho Syna. Aj naši žiaci si pre malého Ježiška pripravili dary. Boli to piesne, básne a scénky, s ktorými vystúpili 26. decembra 2023 v kostole na jasličkovej pobožnosti. Starší žiaci obohatili program spevom vianočných kolied v sprievode heligóniek. Sviatočné popoludnie zavŕšil náš duchovný otec svojím príhovorom a požehnaním.

          • Rorátna svätá omša

            29. 12. 2023

            Na Vianoce sa pripravujeme nielen upratovaním a pečením medovníčkov, ale hlavne duchovne. Adventný čas prežívame očakávajúc príchod Pána Ježiša. Neodmysliteľne k nemu patrí aj rorátna svätá omša. Žiaci našej školy sa jej zúčastnili dňa 19. decembra 2023. Na cestu do kostola si svietili zažatými lampášikmi, ktoré potom položili k oltáru. Atmosféru svätej omše umocňovali aj adventné piesne, ktoré žiaci spievali. 

          • PYTAGORIÁDA-školské kolo

            27. 12. 2023

            Dňa 12.decembra 2023 sa konal  45. ročník školského kola Pytagoriády.  Zúčastnili sa ho 4 žiaci tretieho a 5 žiakov štvrtého ročníka. Vyskúšali si nielen vedomosti z matematiky, ale aj  logické myslenie a rýchlosť v riešení úloh. Úspešnými riešiteľmi boli piati žiaci, ktorým gratulujeme.

            Kategória P3

            1. miesto: Martin Juriga

            2. miesto: Peter Pacoň

            3.miesto: Lucia Jurigová

             

            Kategória P4

            1. miesto: Mia Gorčáková

            2.miesto: Yevheniia Fedorchuk

             

             

             

          • Príchod svätého Mikuláša

            27. 12. 2023

            „Celý kraj sťa striebro svieti, príď Mikuláš, prosia deti. Chytro sadaj na sane, v školičke ťa čakáme.“

            Aj v našej škole nedočkavo a s radosťou očakávali žiaci  príchod svätého Mikuláša. 6. decembra k nám skutočne zavítal. A samozrejme neprišiel sám, sprevádzali ho anjeli s čertom. Žiaci im prezradili, akí boli po celý rok, zaspievali  krásne pesničky, zarecitovali básničky a niektorí mu stihli nakresliť  na pamiatku obrázok. Mikuláš bol štedrý a za odmenu ich všetkých obdaroval sladkosťou. Nezbedný čert niektorým žiakom zamazal tváre sadzami, ktoré si priniesol so sebou. No aj napriek tomu mali všetci radosť z tejto milej návštevy. Poďakovali sa Mikulášovi za darčeky a urobili si spoločnú fotografiu.

          • Advent

            14. 12. 2023

            Advent je čas čakania a duchovnej prípravy na Vianoce. Našim žiakom sme tento čas spríjemnili rôznymi adventnými aktivitami.  Od 4. decembra, každé ráno po zaznení zvončeka, netrpezlivo očakávajú, aké prekvapenie pre nich ukrýva anjelik v adventnom kalendári. Niekedy dostanú sladkosť od pani riaditeľky, inokedy zas nemajú domácu úlohu, alebo si môžu sadnúť do lavice s kým chcú. Raz dokonca celý deň umývali tabuľu pani učiteľky. Školskou chodbou sa každé ráno nesie radostný smiech a výskot detí.

    • Kontakt

      • Základná škola s materskou školou, Lomná 36
      • 029 54 Lomná 36 Slovakia
      • + 421 43 557 22 43
      • Ing. Mgr. Marcela Ľubová zs.lomna@orava.sk, + 421 905 825 076
      • Ľudmila Bodoríková mslomna@mslomna.sk, + 421 43 557 22 53
      • Mgr. Iveta Polťáková zs.poltakova@orava.sk, + 421 43 557 22 43
      • Alena Špigútová, jedalen@mslomna.sk, + 421 915 569 656
      • 379101 59
      • 2021864636
      • SK31 5600 0000 0040 4600 3002
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje